Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útok muslimky? Žena v burce nás napadla vlajkou, tvrdí rodina

Muslimové
Muslimové
Foto: Pixabay

Lawrenceville – Rodina z amerického města Lawrenceville v Georgii byla údajně napadena úplně cizí ženou zahalenou v burce. Ta na ně zaútočila americkou vlajkou, kterou měla rodina před domem.

Podle americké stanice Fox News byla třicetiletá Amnina Ahrová zatčena na základě obvinění z přestupku poté, co údajně zaútočila na matku s dcerou přímo na před jejich domem.

Napadená žena Dami Arnová uvedla, že právě v garáži mluvila s dcerou, když žena vyšla z lesa, celá zahalené a s burkou, popadla americkou vlajku, která byla na násadě zapíchnuta u schránky na poštu. Pak na ně zahalená žena zaútočila.

Američanka dodala, že „nemůže uvěřit tomu, co všechno se může stát na americké půdě".

„Ta paní vyšla z našich lesů  úplně zahalená v burce, asi minutu na nás zírala, a pak chytla naši americkou vlajku od schránky, máchala jí a začala nás ohrožovat," uvedla žena.

Arnová pak popadla násadu vlajky z druhého konce a obě ženy se začaly přetahovat. Pak zasáhla dcera Brittany Arnová (17) a její bratr (14), který mezitím přinesl rodinnou zbraň. Na pomoc se vydali i sousedé, kteří zahalenou ženu chytili a drželi ji do příjezdu policie.

„Mám přátele, kteří bojovali a padli kvůli červené, bílé a modré. Když vlajku sundala, nebyla to neúcta, nebyla to facka do tváře, to byl úder přímo do střev," dodala k tomu Arnová

„Muslimka dnes ráno vytrhla tyč od vlajky a napadla mě a mou dceru. Po boji byla obviněna jen ve dvou obyčejných bodech, nic jiného. Žádný zločin z nenávisti, žádné ničení majetku, žádný nedovolený vstup na cizí pozemek - nic, " zlobila se později ten ten na Facebooku podle Fox News napadená žena.

Kapitán Tim Wallis z policejního oddělení Lawerenceville dodal, že se ještě bude zabývat tím, jestli opravdu šlo o zločin z nenávisti. Policie ve zprávě neuvedla náboženské vyznání útočnice, uvedla pouze, že byla obviněna ze dvou přestupků a že později přišlo ještě třetí obvinění.

Témata:  USA policie USA muslimové

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 9:18

Pro Rusko by bylo obtížnější pokračovat v invazi na Ukrajinu bez Číny, tvrdí Blinken

Podle amerického ministra zahraničí Antonyho Blinkena by pro Rusko bylo obtížnější pokračovat v invazi na Ukrajinu bez podpory Číny. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy