Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

USA vybraly v Texasu základny pro rodiny imigrantů

uprchlíci, ilustrační fotografie
uprchlíci, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Washington - Americká administrativa si vybrala dvě vojenské základy v Texasu, kde bude ubytovávat imigrantské rodiny bez dokladů a děti bez rodičů.

Ministr obrany James Mattis již v neděli řekl, že pro zadržené přistěhovalce byly vyčleněny dvě základy, nijak je ale neupřesnil. Podle informací AP se jedná o vojenské zařízení Fort Bliss u El Pasa na hranici s Mexikem a Goodfellowovu leteckou základnu ve středním Texasu.

Nejmenovaný představitel Pentagonu uvedl, že jedna základna bude sloužit pro přistěhovalce bez dokladů s dětmi a druhá pro dětské imigranty bez doprovodu. Podle ujednání ozbrojené složky poskytnou prostory, ale o provoz se postarají příslušné vládní agentury.

Vláda chce využíváním vojenských základen výrazně zvýšit své kapacity, které jí umožní ponechat děti zadržených imigrantů s rodiči. USA od května zpřísnily přístup k nelegální migraci, což vyústilo v rozdělování rodin. Za tuto spornou praxi čelily USA tvrdé kritice doma i v zahraničí, proto se Trump rozhodl odebírání dětí zastavit dekretem.

Témata:  USA uprchlíci Texas v USA

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:55

Francie omezí kvůli olympiádě lety, povolá vzdušné taxíky

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy