reklama

Televizi Fox News to řekl úřad místního šerifa. Policie varovala před možností, že je na místě více střelců, tuto teorii však oficiálně nikdo nepotvrdil. Na Twitteru policie potvrdila, že šlo o situaci s "aktivní střelcem" a že budova byla "evakuována".

Na místě incidentu v masivním počtu zasahuje policie. Mluvčí policie Ryan Frashure řekl novinářům, že policisté stále evakuují budovu. Potvrdil, že několik lidí utrpělo zranění. Později doplnil, že si útok vyžádal nejméně pět obětí, 

Média uvádějí, že útočník byl dopaden. Podle CNN je střelec už ve vazbě. Stanice NBC News s odvoláním na své zdroje uvedla, že jde o bělocha, který zřejmě použil brokovnici. Informace o možném motivu nejsou známy.

Reportér novin Capital Gazette útok popsal na twitteru. Střelec podle jeho slov "vystřelil přes skleněné dveře do kanceláře a pak spustil palbu na několik zaměstnanců". „Neexistuje nic víc děsivějšího, než slyšet, jak bylo několik lidí zastřeleno, zatímco vy jste pod stolem. A pak slyšíte, jak střelec znovu nabíjí,“ popisoval. Podle něj na zemřelo několik lidí. 

Na místě je také zvláštní jednotka pyrotechniků, kteří budovu a okolí prohledávají kvůli možným nastraženým výbušninám. 

"Jsem z tragédie v Annapolisu absolutně zničený," napsal na Twitteru guvernér Larry Hogan. "Prosím, dbejte všech varování a zůstaňte mimo oblast. Modlete se za ty, kteří jsou na místě a za naši komunitu." O střelbě už byl informován i prezident Donald Trump.