Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vesmírné království Asgardia se rozrůstá. Má přes 200.000 lidí

Koncept vesmírné stanice Asgardie (autor: James Vaughan)
Koncept vesmírné stanice Asgardie (autor: James Vaughan)
Foto: Asgardia

Vídeň - Na 200.000 občanů dosud získalo Vesmírné království Asgardia, které plánuje kolonizaci Měsíce. Tato entita sice dosud nemá vlastní území, má ale zvolené vedení včetně parlamentu či hlavy státu, kterou je Igor Ašurbelij.

Asgardia, jak píše agentura Reuters, má smělé plány, do deseti let chce mít 150 milionů občanů.

Vedle kolonizace měsíce chce Asgardia v kosmu ustavit jakési archy, kde budou moci lidé trvale žít. Vesmírný stát tvrdí, že má občany ve více než 200 zemích, což převyšuje počet členských států OSN, poznamenala agentura Reuters. Pro zajímavost, z České republiky se ke království hlásí přes 270 lidí.

Ašurbelij prohlásil, že říše, v jejímž čele stojí, chce přilákat dvě procenta nejkreativnější lidské populace. "Výběr občanů stále pokračuje. Součástí výběrů mohou být i testy IQ," řekl.

V rozmezí pěti až sedmi let chce mít království na oběžné dráze kolem Země satelity poskytující internetové připojení. Do deseti až 15 let pak plánuje Asgardia vybudování vesmírných arch a do 25 let má na Měsíci vzniknout trvalé osídlení.

Asgardia má již nyní v kosmu jeden satelit, který byl vypuštěn v listopadu 2017. Administrativní středisko království, které za své území považuje kosmos, je prozatím ve Vídni.

Království nyní vybírá roční poplatek ve výši 100 eur, plánuje ale daně, které slibuje držet na nízké úrovni.

Témata:  Asgardia

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy