Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Baltimore museli evakuovat nemocnici, unikl vzorek vysoce nakažlivé tuberkulózy

Lékaři
Lékaři
Foto: Pixabay

Baltimore - Prestižní nemocnice Johnse Hopkinse v Baltimoru nechala evakuovat dvě své budovy, důvodem byl únik vysoce nakažlivého zmrazeného vzorku tuberkulózy.

Podle páteční zprávy listu New York Post látka unikla na spojovacím můstku mezi dvěma budovami, v nichž se provádí výzkum rakoviny.

"Byla to malá zkumavka, která obsahovala zmrazený vzorek. Spadla a otevřela se, i když vzorek zůstal uvnitř," sdělil zástupce děkana lékařské fakulty Landon King. Do prostředí se dostalo jenom několik kapek látky.

Obě budovy, které neslouží pro pacienty, byly evakuovány a kvůli možnosti, že se látka bude šířit potrubím, požárníci uzavřeli klimatizační systém. Obě budovy zůstaly zavřené několik hodin, pracovníci v blízkých budovách byli varováni prostřednictvím SMS.

Témata:  evakuace nemocnice tuberkulóza

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy