Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mladá dívka se stala omylem milionářkou

Americký dolar
Americký dolar
Foto: Pixmac

Boston (USA) - Šestadvacetiletá Američanka Ellen Flemingová se stala na několik minut milionářkou. Na její účet byl připsán více než milion dolarů, který byl ve skutečnosti určen její jmenovkyni na Floridě.

Když žena zjistila, že má na kontě milion dolarů místo očekávaných 50, uvažovala, že podá výpověď a splatí studentskou půjčku. Rychle si ale uvědomila, že by se tak mohla ocitnout ve vězení, a během několika minut o chybě informovala svou banku. Napsala o tom agentura AP.

Flemingová ve středu odpoledne obdržela hlasovou zprávu od finančního konzultanta TD Ameritrade, který ji informoval o tom, že jí na účet přišly peníze. Žena se poté přihlásila do svého internetového bankovnictví prostřednictvím mobilní aplikace a s údivem zjistila, že má místo 50 dolarů (1102 Kč) na účtu 1,1 milionu (přes 24 milionů Kč).

Hned ji napadlo, že podá výpověď a splatí půjčku, místo toho ale zavolala finančnímu poradci a o chybě ho informovala. Následně se zjistilo, že peníze měly putovat na účet ženy se stejným jménem, která žije na Floridě.

Témata:  USA USD (americký dolar)

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 16:23

Olaf Scholz varoval Čínu před jakoukoli vojenskou podporou Ruska

Německý kancléř Olaf Scholz dnes varoval Čínu před jakoukoli vojenskou podporou Ruska. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Kateřina Skálová

Další zprávy