Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Komik "Borat" si drsně střílí z politiků. Jeden už rezignoval

Vlajka USA
Vlajka USA
Foto: Pixabay

Washington - Britský komik a herec Sacha Baron Cohen se v novém seriálu Who Is America? (Kdo je Amerika?) pustil do politiků, které láká do falešných rozhovorů. Show už stála post poslance zákonodárného sboru státu Georgie Jasona Spencera.

Cohen, známý jako představitel kazašského novináře Borata či homosexuálního módního reportéra Brüna, se v pořadu se Spencerem vydával za izraelského plukovníka Errana Morada, který sám sebe označuje za terminátora na teroristy.

Morad učí Spencera neotřelou taktiku, jak s radikály zatočit. Spencera mimo jiné přiměl odhalit zadek a se staženými kalhotami přinutit teroristu vzdát se. Vysvětlil to tím, že teroristé se bojí homosexuality, takže nikdy nesáhnou na nahé mužské pozadí.

Spencer také na Cohenovu žádost, aby k upoutání pozornosti na únos vykřikoval zakázané slovo začínající na písmeno N, opakovaně zakřičel urážlivé označení černochů. Cohen mu poté řekl, že tohle slovo je ošklivé a že měl na mysli anglické slovo noonie, které je slangovým označením pro ženský pohlavní orgán.

Po odvysílání dílu Spencer čelil výzvám, aby odstoupil. Nejprve to odmítal, nakonec tak ale učinil. Cohena pak v prohlášení obvinil, že zneužil jeho strachu, že by mohla být jeho rodina napadena. 

Podvedenými hosty Cohenova pořadu se stali také někdejší neúspěšná kandidátka na viceprezidentku Sarah Palinová a bývalý americký viceprezident Dick Cheney. Palinová ještě před odvysíláním dílu napsala na facebooku, že byla napálena a že si myslela, že rozhovor poskytuje zraněnému válečnému veteránovi. Cohenův humor pak označila za uhozený.

Cohen, který vystupoval jako Billy Wayne Ruddick, v odpovědi Palinové uvedl, že nikdy netvrdil, že je válečným veteránem, neboť ve skutečnosti sloužil u kurýrní služby UPS. Dodal, že i tak za vlast přece jen jednou bojoval, a to když vystřelil na Mexičana, který vstoupil na jeho pozemek. Napsal také, že by rád sloužil u armády, ale že stejně jako u prezidenta Donalda Trumpa mu v tom zabránily výrůstky na kostech. 

V případě Cheneyho podle ukázky na instagramu bývalého viceprezidenta požádal, zda by mu nepodepsal sadu na waterboarding. "Jistě," odpověděl Cheney s tím, že je to poprvé, co něco takového udělal. 

Témata:  USA Sarah Palinová

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy