Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V dole na Karvinsku zemřel polský horník, během směny zkolaboval

OKD
OKD
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Ostrava - Ve čtvrtek večer v Dole ČSM ve Stonavě na Karvinsku zemřel polský horník. Zkolaboval v podzemí během pracovní směny. Příčina neštěstí se vyšetřuje.

"Krátce před 19:00 byla na dispečink společnosti nahlášena nevolnost polského horníka dodavatelské společnosti. Na místo byl neprodleně povolán výjezd Hlavní báňské záchranné stanice. Službu konající lékař konstatoval úmrtí," uvedl mluvčí těžební společnosti OKD Ivo Čelechovský.

Polský horník přišel o život v dole na Karvinsku i letos v lednu. 52letý muž pracoval jako pomocník lokomotiváře. Neštěstí se stalo během přepravy zaměstnanců.

Když se zjistilo, že nedorazil se skupinou horníků do cíle, bylo po něm vyhlášeno pátrání a jeho tělo bylo nalezeno u dopravní cesty.

Témata:  OKD horníci neštěstí

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy