Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Horké počasí si ve Španělsku vyžádalo další dva životy

Katalánsko, Barcelona /Španělsko/
Katalánsko, Barcelona /Španělsko/
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Madrid - Nynější vlna veder sužuje téměř celou Evropu. Nejvyšší teploty panují na Pyrenejském poloostrově, ve Španělsku k dnešnímu dni kvůli horku zemřelo už pět lidí.

V katalánské Tarragoně o víkendu zemřeli dva lidé, ale média o úmrtí informovala až dnes. Podle katalánského deníku La Vanguardia šlo zřejmě o dva bezdomovce. 

Jednoho z nich přivezla sanitka v pátek večer a druhého v sobotu kolem poledne. Už v pátek zemřel kvůli horku jiný bezdomovec v Barceloně.

Další dvě španělské oběti nynějších veder zemřely v regionu Murcia na jihovýchodě země. První z nich byl dělník, který pracoval na stavbě dálnice, a druhý zemědělec, který pracoval na poli.

Nejvyšší teploty naměřili ve Španělsku koncem minulého týdne v regionu Extremadura, kde bylo ve městě Badajoz 46 stupňů Celsia, což je nejvíc v historii tohoto města. V úterý má na Pyrenejský poloostrov dorazit studená fronta z Atlantiku, která by měla nebývalá horka ukončit.

Témata:  počasí Katalánsko Španělsko

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 20:44

Stoltenberg: Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy

Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy. Prohlásil to v úterý na návštěvě Polska generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy