Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jih Portugalska sužuje lesní požár. Některé hotely musely být evakuovány

portugalsko
portugalsko
Foto: Pixabay

Lisabon - Na jihu Portugalska se dál šíří lesní požár, který vypukl v pátek v turisty oblíbeném regionu Algarve. Zranění utrpělo 25 lidí a evakuováni byli hosté nejméně ze dvou hotelů.

Požár vypukl v pátek poblíž města Monchique, teploty v oblasti přesahovaly 40 stupňů Celsia. Plameny se šíří na úpatí kopce regionu Algarve a dým je vidět i z pobřeží. Hustý kouř ztěžuje práci i letadlům s vodou, při hašení požáru pomáhá devět vrtulníků.

"Museli jsme evakuovat celý hotel a nevíme, kdy znovu otevřeme," popsal situaci Antonio Monteiro, šéf hotelu v letovisku Caldas de Monchique.

Uzavřen byl v tomto letovisku i pětihvězdičkový hotel the Macdonald, který muselo po půlnoci opustit několik stovek turistů, protože se požár přiblížil na necelé dva kilometry. Tento hotel navštěvují zejména Britové.

Témata:  Portugalsko turisté hotely

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 14:22

Španělský premiér Pedro Sánchez zvažuje rezignaci

Španělský premiér Pedro Sánchez ve středu uvedl, že zvažuje možné odstoupení v reakci na oznámení soudu, který zahájil vyšetřování premiérové ​​manželky na základě podezření z korupce. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy