Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Z člunu na pláži ve Španělsku vyskákali uprchlíci, vyděsili turisty

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Cádiz (Španělsko) - Turisty u jihošpanělského Cádizu zaskočila v neděli skupina migrantů z Afriky, kteří připluli s člunem na hojně navštívenou pláž.

Informovala o tom dnes španělská média. Asi padesátka migrantů, mezi nimiž bylo podle svědků asi deset nezletilých, spěšně vyskočila z člunu a záhy zmizela v nedalekém porostu.

Incident, kteří si někteří natočili na video, se stal v neděli kolem poledne, kdy se na pláži La Barrosa ve městě Chiclana de la Frontera koupaly stovky místních a turistů. "Podívej, podívej, to je síla!", "Běž zavolej policii!," volali lidé na pláži.

Deník La Vanguardia dnes napsal, že policii se stále nepodařilo chytit všechny ze skupiny vyloděné na pláži. Podle deníku se i dnes stal další podobný incident, při němž se asi 43 migrantů vylodilo na pláži v obci Zahara de los Atunes rovněž v provincii Cádiz.

Témata:  Španělsko uprchlíci

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy