Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útočník z herny v Jacksonville dvakrát skončil na psychiatrii. Turnaj nevyhrál, tak začal střílet

Vlajka USA
Vlajka USA
Foto: Pixabay

Jacksonville (Florida, USA) - David Katz, který v neděli na soutěži ve videohře amerického fotbalu, zastřelil tři lidi a devět dalších zranil, byl v minulosti dvakrát hospitalizován v psychiatrické léčebně.

Katze (23) podle svědků rozlítilo, že letošní turnaj nevyhrál, a proto sáhl po zbrani. Policie se nicméně zatím k motivu nevyjádřila a sdělila jen, že Katz zaútočil cíleně na hráče. Před útokem totiž se zbraní prošel pizzerií s hosty a zamířil do rezervované části restaurace, kde se turnaj konal.

Agentura AP z rozvodových dokumentů Katzových rodičů zjistila, že jejich syn se jako dospívající dvakrát léčil na psychiatrii. Užíval antipsychotika a antidepresiva. Otec tvrdil, že jeho tehdejší manželka synovy mentální problémy kvůli vyhrocenému boji o opatrovnictví zveličuje. Pár se rozvedl v roce 2007.

Při útoku utrpělo zranění jedenáct lidí, devět z nich bylo postřeleno a zbývající dva se zranili při útěku. Lékaři jsou přesvědčeni, že všichni zranění se zotaví.

Témata:  střelba v Jacksonville na Floridě střelba v USA USA

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 20:44

Stoltenberg: Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy

Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy. Prohlásil to v úterý na návštěvě Polska generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy