Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve Španělsku při zátazích našli tři tuny hašiše

Španělská policie
Španělská policie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Španělská policie při dvou operacích zaměřených na boj proti pašerákům drog zabavila přes tři tuny hašiše a zatkla 42 lidí. Informoval o tom dnes španělský list El País. Oba zátahy se soustředily na drogové gangy, které převážejí drogy přes Gibraltarskou úžinu ze severní Afriky.

Při jedné z akcí policisté narazili na pašeráky přímo při vykládce narkotik na pláži u městečka San Roque poblíž Cádizu. Členové známého pašeráckého klanu Los Futbolistas de Manilva (Fotbalisté z Manilvy) se pokusili uprchnout v motorovém člunu, nakonec jich ale bylo zatčeno 21, u sebe měli 1750 kilogramů hašiše.

Druhá operace se týkala pašerácké trasy mezi severoafrickou enklávou Ceuta a přístavem Algeciras. Zatčeno bylo rovněž 21 lidí a policie zabavila 1,5 tuny hašiše.

Úřady žádné další podrobnosti neuvedly, nesdělily nic ani o národnosti zatčených, ani o tom, kdy se operace uskutečnily.

Témata:  Španělsko drogy policie Španělsko

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy