Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Už přichází, umřu tady. Mami, miluju tě. Slova na rozloučenou obětí z nočního klubu

Vlajka USA
Vlajka USA
Foto: Pixabay

Orlando – Při střelbě v americkém nočním klubu ve floridském Orlandu zemřely desítky lidí. V době útoku však bylo uvnitř klubu asi 230 lidí. Někteří přitom zoufale psali o pomoc a příbuzným posílali zprávy o tom, jak je milují. A že již brzy zemřou.

Eddie Justice (30) byl jedním z těch, kteří se v klubu bavili, když začalo peklo. Jeho matka médiím popisovala, jak jí její potomek z toalet v klubu psal SMS zprávy. Požádal ji, aby zavolala policii, pak ji útržkovitě informoval o tom, co se děje. A pak zprávy přestaly chodit.

„Mami, miluji tě. V klubu střílejí," psal ve zprávě Eddie, který se stačil schovat na záchodech, když střelba začala. Když se ho matka ptala, jestli je v pořádku, napsal jí, že s stačil ukrýt. Pak mu matka napsala, ve kterém klubu je a ať jí zavolá.

„Řekni jim, že jsem v koupelně, Už přichází. Umřu tady," psal matce vyděšený syn uvězněný na dámských záchodech. „Našel nás, je tady," napsal ještě Eddie matce. A pak už nic.

Mina Justice se proto vydala ke klubu, kde čekala na informace, jestli její syn vyvázl, nebo patřil k těm, kteří takové štěstí, neměli. Zprávu přinesl list Daily Malt, podle kterého nevylo v době vydání informací jasné, jaký byl Eddieho osud. „Zněl velmi špatně, hodně se bál," řekla jeho matka médiím, zatímco vyčkávala.

„Mslím, že se na záchodech skrývalo hodně lidí, slyšela jsem hodně pláče," popisovala žena, co slyšela, když jí syn na chvíli zavolal. 

Témata:  USA střelba v nočním klubu ve městě Orlando

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy