Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nová fakta: Střelec v Orlandu zabil 49 lidí. Jak probíhala záchrana rukojmích?

Policie USA
Policie USA
Foto: Pixabay

Orlando - Americká policie dnes na tiskové konferenci upřesnila počet obětí střelby v nočním klubu v Orlandu, je jich 49. Do původního počtu 50 byl zahrnut i útočník Omar Mateen, kterého zásahový oddíl při akci zabil.

S výjimkou jednoho mrtvého se podařilo oběti identifikovat. Floridský guvernér Rick Scott plánuje vyhlásit v místě krveprolití výjimečný stav.

Vyšetřování je ve velmi rané fázi. Policie nově uvedla, že na místě byla nalezena třetí zbraň, a to v Mateenově autě. Dosud média informovala o pušce a pistoli. Technici v klubu zatím zaznamenali asi sto kulek.

Záchrana rukojmích z klubu byla značně dramatická. Komando se nejdříve pokusilo pomocí výbušniny odpálit kus zdi, což se nepodařilo, proto policie do zdi najela obrněným vozem. Vzniklou dírou pak z budovy utekla řada lidí, včetně střelce, který pokračoval v palbě.

Mateen zavolal na nouzovou policejní linku až poté, co zahájil palbu. Dosud se mělo za to, že hovor, ve kterém se přihlásil k IS, uskutečnil krátce před útokem. Podle Miny telefonoval zřejmě z toalet, kde se opevnil.

Témata:  USA střelba v nočním klubu ve městě Orlando policie USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy