Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Michaela Schumachera tajně převezli do zahraničí. Opustil vilu ve Švýcarsku

Michael Schumacher
Michael Schumacher
Foto: Daimler AG

Někdejší pilot Formule 1 Michael Schumncher byl převezen na Malorku. Podle německých médií tam strávil Vánoce, a konečně se tak podíval mimo Švýcarsko, kde tráví v péči zdravotníků 24 hodin denně.

Podle magazínu Bunte Schumacher v zimě opustil Švýcarsko a Vánoce strávil na Malorce. S rodinou a jejich psem měl odletět 20. prosince a ubytovaní měli být ve Villa Yasmin v městě Port d'Andratx.

Na ostrov i z něj převezla celou rodinu tmavomodrá helikoptéra, kterou vlastní švýcarská společnost Heli-Alpes. Ta přistála přímo v objektu, v němž se nachází soukromý heliport, Schumacher se tak vyhnul jakékoliv pozornosti.

Toto prostředí si podle magazínu vybrala Schumacherova rodina kvůli klidu a smyslem dovolené měla být především regenerace a odpočinek. O zdravotním stavu jezdce ale nové informace nepadly.

Někdejší pilot Formule 1 utrpěl 29. prosince 2013 při lyžování vážné zranění, po kterém skončil upoutaný na lůžko. Informace o jeho aktuálním zdravotním stavu se na veřejnost dostávají jen minimálně.

Od doby, kdy byl Schumacher propuštěn z nemocnice, tráví svůj čas v okruhu rodiny a pečovatelů ve velkém sídle ve Švýcarsku. Jeho manželka Corinna ale bedlivě střeží soukromí rodiny a tak na veřejnost pronikají jen velmi kusé zprávy.

Jednu z mála novinek fanouškům prozradil arcibiskup Georg Gänswein, který navštívil legendárního jezdce v roce 2016. Tvrdí, že vzhled pilota se po nehodě moc nezměnil.

Jeden ze Schumacherových příbuzných pak loni v létě médiím řekl, že jezdec sám není schopen pohybu, přesto prý ale nějakým způsobem s okolím komunikuje.

Témata:  Michael Schumacher

Aktuálně se děje

11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy