reklama

Magazín už dříve upozornil, že Schumacher v zimě opustil Švýcarsko a Vánoce strávil na Malorce. S rodinou a jejich psem měl odletět 20. prosince a ubytovaní měli být ve Villa Yasmin v městě Port d'Andratx.

Na ostrov i z něj převezla celou rodinu tmavomodrá helikoptéra, kterou vlastní švýcarská společnost Heli-Alpes. Ta přistála přímo v objektu, v němž se nachází soukromý heliport, Schumacher se tak vyhnul jakékoliv pozornosti.

Jak se ale nyní ukázalo, při následném pobytu už tak opatrný nebyl. Všimli si ho sousedé, kteří médiím prakticky potvrdili to, o čem se už roky spekuluje. Schumacher se nehýbe a tráví čas pozorováním přírody. I ve vile si oblíbil místo na terase, kde rozjímal přikrytý pod hnědou dekou.

Někdejší pilot Formule 1 utrpěl 29. prosince 2013 při lyžování vážné zranění, po kterém skončil upoutaný na lůžko. Informace o jeho aktuálním zdravotním stavu se na veřejnost dostávají jen minimálně.

Od doby, kdy byl Schumacher propuštěn z nemocnice, trávil svůj čas v okruhu rodiny a pečovatelů ve velkém sídle ve Švýcarsku. Jestli se na Mallorcu vydal jen na dovolenou nebo se tam přestěhoval natrvalo ale není jasné.

Schumacherovi sídlo zakoupili, více informací však zatím není známo. Jeho manželka Corinna bedlivě střeží soukromí rodiny a tak na veřejnost pronikají jen velmi kusé zprávy.

Jednu z mála novinek fanouškům prozradil arcibiskup Georg Gänswein, který navštívil legendárního jezdce v roce 2016. Tvrdí, že vzhled pilota se po nehodě moc nezměnil.

Jeden ze Schumacherových příbuzných pak loni v létě médiím řekl, že jezdec sám není schopen pohybu, přesto prý ale nějakým způsobem s okolím komunikuje.

„Když Michaela vezmete na invalidní vozík a posadíte ho před krásné panorama hor s výhledem na jezero, někdy pláče," uvedl zdroj s tím, že bývalý jezdec projevuje v určitých situacích emoce.