reklama

Třiatřicetiletá Fadílová zemřela 1. března poté, co ji do milánské nemocnice převezli s velkými bolestmi břicha. Tehdy svým přátelům a svému právníkovi řekla, že byla otrávena. Informace o smrti modelky zveřejnily úřady až dnes.

"Lékaři nedokázali s určitostí zjistit příčinu její smrti," uvedl milánský prokurátor Francesco Greco. V lékařských záznamech Fadílové ale podle něj bylo "několik anomálií".

Maročanka Fadílová svědčila v roce 2012 u milánského soudu v případu, v němž byl z pohlavního styku s nezletilou Maročankou Karimou Mahrúgovou přezdívanou Ruby obžalován bývalý italský premiér Berlusconi. Fadílová tehdy podrobně popisovala, jak vypadaly párty známé jako bunga-bunga.

Vypověděla například, že na jednom z večírků přítomné dámy předváděly striptýz v převleku za jeptišky. "Začaly tancovat jako jeptišky ve filmu Sestra v akci a potom se svlékly," řekla Fadílová u soudu. Na jiné párty podle ní předvedla Berlusconimu striptýz žena s maskou fotbalisty Ronaldinha.

V procesu, v němž byla Fadílová svědkyní, nakonec Berlusconiho odsoudili. Po odvolání ale proces skončil v roce 2015 zprošťujícím rozsudkem kvůli nedostatku důkazů. Loni ovšem začal proces, ve kterém Berlusconi čelí obžalobě z uplácení svědků v případu známém jako Rubygate.

Sama Fadílová z přijímání úplatků obviněna nebyla, v procesu nicméně vystupovala jako svědkyně. Podle italských médií v poslední době pracovala na knize, ve které líčila svůj životní příběh. Podle agentury Reuters úřady po smrti modelky obdržely kopii jejího rukopisu.