Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rodina je zdrcená: "Nalezený" mladík není ztracený Timmothy Pitzen ale propuštěný trestanec

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: CNN

Americká policie popřela tvrzení mladého Američana, který se prohlašoval za chlapce, pohřešovaného od roku 2011, kdy jeho matka spáchala sebevraždu. "Testy DNA ukázaly, že nejde o Timmothyho Pitzena," oznámila policie na twitteru.

Mladíka si v Newportu ve státu Kentucky povšimla kolemjdoucí, které se zdálo, že vypadá jako ztracený a má pohmožděnou tvář. Policistům řekl, že dokázal utéci dvěma bělochům, kteří jej po sedm let drželi v jednom motelu v sousedním státu Ohio. Popsal je jako kulturisty potetované obrázky hadů a pavouků. Především však tvrdil, že je Timmothy Pitzen, jehož zmizení ve státu Illinois před osmi lety vyvolalo velký rozruch.

"It's like reliving that day all over again." The family of Timmothy Pitzen, who vanished when he was six years old in 2011, is broken after the FBI's stunning announcement that the claim he'd been found was a hoax https://t.co/Ruvop54mm9 pic.twitter.com/d1KtFQDBrA

— CBS Evening News (@CBSEveningNews) 4. dubna 2019

Ráno v květnu 2011 Amy Fry-Pitzenová vyzvedla svého syna Timmothyho, tehdy šestiletého, ze školy na předměstí Chicaga, aniž o tom dala vědět zbytku rodiny. O dva dny později byla nalezena v hotelu, kde si přeřezala tepny. Chlapec u ní nebyl, ale v pokoji zanechala vzkaz, že Timmothy je v bezpečí u lidí, kteří na něj dají pozor. "Nikdy ho nenajdete," tvrdila.

Díky pouličním kamerám policie dokázala vysledovat, že matka a syn ujeli skoro 800 kilometrů, podívali se do zoo a dvou vodních rájů. Od té doby se ale po chlapci slehla zem a policie po něm nenašla žádnou stopu.

Timmothyho příbuzní před novináři vyjádřili rozčarování rodiny. "Je to zničující. Jakoby ten den znovu a znovu ožíval. Timmothyho otec je zničený," prohlásila teta Kara Jacobsová. "Bylo to hrozné. Žili jsme v napětí, mezi nadějí a úzkostí. Je to vyčerpávající," řekla babička Alana Andersonová. Nadále doufá, že vnuka ještě uvidí živého, a modlí se za to.

Za Timmothyho se podle šéfa newportské policie vydával třiadvacetiletý Brian Rini, propuštěný před měsícem z vězení v Ohiu, kde si odpykal více než roční trest za vloupání do domu a vandalismus. Úřady neuvedly, zda Riniho neobviní, anebo jaké měl Rini pro své jednání motivy.

"Nezapomněli jsme a nezapomeneme na Timmothyho a doufáme, že se jednoho dne zase shledá se svou rodinou. Bohužel, tento den nebude dnes," uvedl mluvčí FBI Timothy Beam.

V Timmothyho rodném městě Auroře policejní seržant Bill Rowley podle agentury AP uvedl, že za uplynulá léta dostala místní policie tisíce tipů ohledně pohřešovaného chlapce, včetně falešných. "Vždy se obáváme, že se vyskytnou napodobovatelé, zejména u případů, které budí tak velkou celostátní pozornost," poznamenal.

Témata:  pohřešované osoby policie USA USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy