Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

"Stále má na sobě její krev." Matka při střelbě v El Pasu položila život za malého syna

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Jednou z obětí střelce v americkém El Pasu, který v sobotu v obchodním domě usmrtil 20 lidí, je i Jordan Anchondová. Jak uvedla její sestra, Jordan pravděpodobně zemřela, když se snažila ochránit před střelbou svého dvouměsíčního syna Paula. Ten musel být se zlomeninami hospitalizován v nemocnici, napsala agentura AP.

"Ze zranění, které dítě utrpělo, vyvodili, že je více než pravděpodobné, že se má sestra snažila chlapce ochránit," uvedla Leta Jamrowski. "Takže když ji střelili, držela ho a spadla na něj. To je důvod, proč utrpěl zlomeniny několika kostí. Takže téměř jistě žije díky tomu, že ona svůj život položila," dodala Jamrowski.

Anchondová, 25letá matka tří dětí ve věku pět let, dva roky a dva měsíce, vyrazila v sobotu do obchodního domu na nákup. Spolu s ní zemřel při útoku i její manžel Andre Anchondo.

"Chlapec má stále na sobě její krev. Vždycky, když se podobné věci dějí, nikdy by vás nenapadlo, že to potká i vaši rodinu," svěřila se televizní stanici CNN Liz Terryová, teta Jordan Anchondové. "Jak je možné, že jdou rodiče jen nakupovat a přitom zemřou, když chrání své dítě přes střelami?," dodala.

Podezřelým ze střelby v nákupním centru, v němž bylo v té době asi 3000 lidí, je běloch Patrick Crusius (21). Už krátce po činu ho policie zatkla. Motiv útoku není znám a předmětem vyšetřování je možný rasistický či protimigrantský podtext.

Témata:  USA střelba v hypermarketu v El Pasu

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:16

Zaměstnanci UNRWA tvrdí, že je izraelská armáda po zadržení mučila

Zaměstnanci Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA), které zadrželi izraelské bezpečnostní složky, hovořili o špatném zacházení a mučení v době zadržení. Upozornil na to ve čtvrtek ředitel UNRWA Philippe Lazzarini, uvedl server The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Bývalý americký prezident Donald Trump a jeho gesto na chodbě před soudní síní u Manhattanského trestního soudu v New Yorku (18. dubna 2024).

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.