reklama

Policie zkoumá možné motivy, nevylučuje vyřizování účtů nebo válku gangů. V automobilu, který střelec zasáhl, byly nalezeny drogy. "V hrozivé situaci, v níž je teď naše společnost, se musíme ptát, zda nešlo o řádění šílence, který se jen náhodou trefil do vozu s narkotiky," prohlásil šéf houstonské policie Bobby Dobbins.

Asi dvacetiletý muž pálil z útočné pušky AR-15, tedy ze zbraně stejného typu, jakou o víkendu použil v Daytonu vrah Connor Betts. Zastřelil tehdy devět lidí včetně své sestry, ve stejný den v texaském El-Pasu zahynulo při podobném masakru dvaadvacet lidí.

Při čtvrteční střelbě u Houstonu nejdřív vrah narazil do jiného vozidla a dva lidi sedící uvnitř zastřelil. Neznámý očitý svědek po něm podle policie začal střílet z pistole, ale muži se podařilo uniknout.

Ve městě Springfield ve státě Missouri dnes policie zadržela muže, který kráčel v místním obchodním centru s puškou v ruce a v neprůstřelné vestě. Ke střelbě nedošlo, dvacetiletý Dmitriy Andreychenko byl zadržen pro podezření z terorismu, napsala agentura AP.

Americká média dnes přinesla výsledky průzkumu veřejného mínění, podle něhož skoro polovina Američanů téměř s jistotou očekává v brzké době nový případ masového vraždění. Podle 49 procent dotázaných je to vysoce pravděpodobné, podle 78 procent pravděpodobné. Jen deset procent lidí se podle průzkumu agentury Reuters a společnosti Ipsos takového vývoje neobává.