Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francie i Slovensko je proti vystoupení Británie z EU

François Hollande, Président de la République française
François Hollande, Président de la République française
Foto: elysee.fr

Paříž - Francouzský prezident François Hollande a slovenský premiér Robert Fico spolu dnes jednali v Paříži. Shodli se na tom, že si jejich země nepřejí, aby Velká Británie opustila osmadvacítku.

Francie a Slovensko si nepřejí odchod Británie z Evropské unie, uvedli po jednání Hollande i Fico. Tématem schůzky bylo i slovenské předsednictví v Evropské unii, kterého se Bratislava v červenci na půl roku ujme. Informoval o tom portál Aktuality.sk.

Slovenský premiér prohlásil, že Bratislavu kvůli migrační krizi i čtvrtečnímu referendu v Británii čeká obtížné předsednictví. Hollandeovi také navrhl, aby v rámci slovenského předsednictví začaly neformální rozhovory o tom, co bude třeba evropskému prostoru v obou možných případech výsledků referenda nabídnout.

„Slovensko převezme předsednictví po referendu ve Velké Británii, a my, já s Robertem, jsme si řekli, že ať již bude výsledek jakýkoli, jsme tu od toho, abychom pomohli Evropě k cestě kupředu, aby jsme Evropu ochránili, podpořili růst v eurozóně a podpořili mladé lidi, kteří jsou prioritou evropského projektu," dodal Hollande.

Témata:  Robert Fico François Hollande Brexit

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy