Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Migrant opakovaně znásilnil ženy. Násilník prý zažil mnoho krutostí a neví, co si může dovolit

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Birmingham – Muž ze Somálska ve Velké Británii znásilnil ženu. Měl být vyhoštěn, pak ale požádal o změnu verdiktu a soud mu vyhověl. A on následně znásilnil další dvě ženy. Teď opět stanul před soudem.

Somálský migrant Dahir Ibrahim (31) byl uvězněn v roce 2005 na deset let za znásilnění prostitutky. K činu došlo v birminghamské čtvrti Edgbaston. Spolu s tím soudce doporučil, aby byl muž vyhoštěn, píše list The Telegraph.

Ibrahim se však odvolal a byl úspěšný. Nakonec dostal povolení k pobytu ve Velké Británii. Jak se ale ukázalo, z prvního činu a potrestání se nepoučil. V roce 2014 znásilnil další dvě ženy a tak teď znovu musel před soud.

Prokurátor Steven Bailey uvedl, že první oběť odešla v noci z domu, aby si koupila marihuanu. Ibrahim ji oslovil a nabídli jí, že jí prodá drogy. Přesvědčil ji, aby ho následovala do uličky. Tam jí vyhrožoval nožem a pak znásilnil. „Plakala, říkala mu, aby přestal. Pak začala křičet a křičet," popisoval Bailey. K činu došlo 5. září 2014.

Druhý útok se odehrál 18. října. Oběť tvrdě spala, když ji Ibrahim napadl. Vytáhl na ni šroubovák a kleště a pak ji znásilnil. Policie ho v obou případech usvědčila na základě DNA, forenzních důkazů a nahrávek z bezpečnostních kamer.

Soudce uvedl, že Somálec obě oběti zneužil a ponížil, dodal, že ženám zůstaly psychické následky. Jabeen Akhtar, obhájce násilníka, však oponoval, že Ibrahim přišel ze své země, kde byl svědkem mnoha krutostí a tak má nedostatek pochopení pro to, co je ve Velké Británii přijatelné a co ne. Dodal, že útoky nebyly plánované a že oběti nemají žádná trvalá nebo dlouho léčitelná zranění.

Ibrahim také připustil, že byl již dříve obviněn ze dvou znásilnění, dvou činů spojených s držením zbraní a dalších vážných sexuálních trestných činů. Jakmile si odcedí druhý trest, bude deportován do rodné země.

Témata:  znásilnění Somálsko ženy

Aktuálně se děje

9. května 2024 21:02

Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset, řekl Netanjahu

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy