Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve Španělsku zemřel po běhu s býky muž

Vlajka Španělska
Vlajka Španělska
Foto: Pixabay

Pamplona (Španělsko) - V jihošpanělském městečku Pedreguer zemřel v noci na dnešek jeden z účastníků místního běhu s býky. Zvíře ho nabralo na rohy a vážně mu poranilo hrudník a břicho.

Informovala o tom agentura AP. Při třetím kole slavnějšího běhu s býky v severošpanělském města Pamplona se dnes zranilo osm lidí, těžší zranění však utrpěl jen muž, na kterého jedno ze zvířat přímo zaútočilo.

Při slavnostech v Pedregueru, který leží nedaleko přístavu Alicante, se běh s býky konal po půlnoci. Jedno ze zvířat tam rohy smrtelně poranilo 29letého muže, který zemřel po převozu do nemocnice. Loni v Pedregueru po napadení býkem zemřel francouzský turista.

V Pamploně dnešní čtyřminutový přesun býků z ohrady do arény proběhl mnohem klidněji než ten páteční, kdy zvířata nabrala na rohy celkem sedm lidí: tři z nich skončili v nemocnici v kritickém stavu.

Témata:  Španělsko Korida

Aktuálně se děje

4. května 2024 8:22

Morawiecki si kopl do EU. V Polsku vzbudila jeho slova pozdvižení

Bývalý polský premiér Mateusz Morawiecki označil Brusel v rozhovoru pro maďarský týdeník Mandiner za hrozbu pro evropskou demokracii. EU podle něj zadržením fondů ovlivnila výsledek polských parlamentních voleb. Představitelé současné polské vlády jej za tyto výroky ostře zkritizovali. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy

VIDEO: Píseň slavící diktátora Kima se stala hitem TikToku. Skladba má nové, alarmující poselství

VIDEO: Píseň slavící diktátora Kima se stala hitem TikToku. Skladba má nové, alarmující poselství

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.