Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Osudová chyba policie: Muž byl omylem označen za střelce z Dallasu, teď má peklo ze života

Policie USA
Policie USA
Foto: Pixabay

Washington – Spojenými státy sále zmítá vlna násilí, kterou zahájila střelba v americkém Dallasu. Při něm bylo zastřeleno pět policistů. Server Voice of America nyní upozorňuje na případ jednoho muže, který se na chvíli omylem stal hledaným jako podezřelý z této střelby.

Server uvádí, že policie ve zmatku po střelbě, kdy ostřelovač zahájil palbu na dallaské policejní důstojníky, z nichž pět zabil a sedm zranil, jako jednoho z možných pachatelů identifikovala Marka Hughese.

Na internetu pak zveřejnila jeho fotografii s popiskem: „Toto je jeden z našich podezřelých. Prosím, pomozte nám ho najít.“ Fotografie okamžitě obletěla sociální média a objevovala se i v televizním vysílání. Z Hughese se na tak na chvíli stal jeden z nejhledanějších mužů ve Spojených státech, ačkoliv na nikoho nestřílel.

To vše zřejmě kvůli tomu, že se Hughes protestu účastnil se zbraní. Držení zbraně je ale se správným povolením v Texasu legální a Hughes žádné zákony neporušil. Sám nejdříve neměl tušení, že je jeho fotografie po celé zemi uváděna jako fotografie možného vraha policistů. O tom se dozvěděl až od kamaráda, který ho na tento fakt upozornil.

Hughes se dle svých slov v reakci na to okamžitě přihlásil na policii a odevzdal svou zbraň. Policie mu prý při výslechu tvrdila, že má video a svědka, který potvrzuje, že ze své zbraně střílel. To ale podle něj byla lež.

Hughes se nyní brání soudně a jeho právníci tvrdí, že činy dallaské policie ohrozily jeho život. „Již obdržel tisíce výhrůžek smrtí. Ohledně té fotografie bohužel došlo k velkému pochybení,“ uvedl právník Corwyn Davis.

Témata:  USA policie USA

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy

Vláda Petra Fialy ve Sněmovně

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.