Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nečekaný obrat: O práci u policie v Dallasu po smrti policistů žádá velké množství lidí

Policie USA
Policie USA
Foto: Pixabay

Dallas (USA) - Policie v Dallasu až donedávna jen s obtížemi hledala zájemce o práci. Po útoku, při kterém černoch Micah Xavier Johnson zabil nedávno pět policistů, se ale noví zájemci jen hrnou.

O práci u policie ode dne útoku, což bylo 7. července, požádalo 467 lidí. Uvedly to texaské úřady. Za minulý měsíc projevilo zájem o práci u policie v Dallasu pouze 136 uchazečů.

Policie musela už v posledních měsících zrušit kvůli nedostatku branců výuku v přípravných kurzech. Jak poznamenala agentura Reuters, zájemci většinou žádají o práci u policie v rychle rostoucích městech na severu Texasu, protože tam dostávají nabídky vyšších platů než v Dallasu.

Policejní velitel David Brown využil tiskové konference, na níž informoval o smrti pěti policistů, k výzvě, aby se lidé hlásili o práci. "Nabíráme, přestaňte protestovat a přihlaste se k nám," řekl.

Témata:  USA policie USA střelba na policisty v Dallasu

Aktuálně se děje

2. května 2024 11:55

EU není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu, tvrdí Fico

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy