Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Telefónica má zaplatit 1,7 miliardy korun Tykačovým firmám

O2 Telefonica
O2 Telefonica
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Podle pravomocného verdiktu Vrchního soudu má španělská telekomunikační společnost Telefónica zaplatit firmám podnikatele Pavla Tykače 1,7 miliardy korun za odprodej akcií v bývalém Českém Telecomu. Spor se řeší už přes 10 let.

O kauze informuje Radiožurnál. Většinový podíl v Českém Telecomu koupila Telefónica od státu v roce 2005 za 82,6 miliardy korun. To odpovídalo zhruba 502 korunám za akcii. Ostatním akcionářům ale španělská firma nabídla v rámci odkupu jen 456 Kč za akcii.

Tykačovy společnosti Management Limited a Lexburg Enterprises Limited proto Telefónicu žalovaly kvůli nízko stanovené ceně. Požadovaly doplatit přes 870 milionů korun plus úroky.

Soudní spor skončil pravomocným rozsudkem, podle kterého má Telefónica doplatit Tykačovým společnostem 1,7 miliardy korun.

"Soudní rozhodnutí je v tuto chvíli pravomocné a vykonatelné. Společnost Telefónica ale těsně před koncem loňského roku podala dovolání k Nejvyššímu soudu ČR a zároveň žádá o odklad vykonatelnosti," sdělila mluvčí Vrchního soudu Markéta Puci.

Témata:  Telefonica O2 Pavel Tykač

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy