reklama

Rekordní je i měsíc červen, kdy firma dodala 105.200 vozů a dosáhla meziročního růstu o 6,5 procenta. Propad prodejů v červnu naopak zaznamenaly modely Octavia, Rapid, Yeti a Citigo. Největší český výrobce aut to dnes oznámil v tiskové zprávě.

Nejprodávanějším modelem byla v prvním pololetí tradičně Octavia, automobilka jich dodala 205.300. Meziročně ale vůz zaznamenal pokles prodejů o 6,5 procenta. Octavia byla nejprodávanějším vozem i v červnu, kdy jich firma dodala 35.000, meziročně o 2,6 procenta méně. Druhým nejúspěšnějším modelem v prvním pololetí byla Fabia, která zaznamenala meziroční nárůst o 6,1 procenta na 111.100 dodaných vozů. Druhé místo drží Fabia i v červnu, dodáno bylo 19.700 vozů, meziročně o 0,7 procenta více.

Nového SUV Kodiaq prodala automobilka v prvním pololetí celkem 27.100 kusů, jen v červnu si pak nové SUV koupilo 9900 zájemců.

"S více než půl milionem vozů dodaných zákazníkům jsme dosáhli nejsilnějšího půlroku v historii společnosti Škoda Auto. Naše SUV-ofenzíva je účinná. Vysoká poptávka po modelu Škoda Kodiaq překonala naše očekávání a potvrzuje, že jsme na správné cestě," řekl předseda představenstva společnosti Škoda Auto Bernhard Maier.