Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Firma Kellog končí ve Venezuele

Venezuela, ilustrační foto
Venezuela, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Caracas - Americký potravinářský koncern Kellogg se rozhodl zastavit své aktivity ve Venezuele. Firma dnes uvedla, že tím reaguje na zhoršující se hospodářské podmínky v zemi. Dodala nicméně, že by tam aktivity ráda obnovila, jakmile se podmínky zlepší.

Venezuelu už pět let trápí hospodářská recese, kvůli které miliony obyvatel trpí nedostatkem potravin a léků. "Zhoršující se ekonomické a sociální podmínky v zemi nyní přinutily firmu přerušit činnost," oznámil Kellogg.

Továrna firmy ve venezuelském městě Maracay podle internetových stránek podniku zaměstnávala zhruba 550 lidí a pokrývala 75 procent spotřeby snídaňových cereálií ve Venezuele. Zaměstnanci však při dnešním příchodu do práce našli na železné bráně závodu vývěsku s oznámením, že firma musela své aktivity ve Venezuele ukončit.

K omezení či zastavení aktivit ve Venezuele již přikročily i jiné velké podniky, například americká potravinářská společnost General Mills či japonský výrobce pneumatik Bridgestone, uvedla agentura AP.

Témata:  Venezuela krize EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy