Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Musk si svými výroky o převzetí Tesly a stažení akcií zavařil? Čelí žalobě investorů

Ilustračni fotografie
Ilustračni fotografie
Foto: Slovenskespolocnosti.sk

San Francisco - Elon Musk před časem na twitteru napsal, že uvažuje o převzetí firmy Tesla a stažení jejích akcií z veřejného obchodování. Za jeho vyjádření ho teď žalují dva investoři, informuje BBC.

Musk v úterý 7. srpna naznačil, že by za každou akcii výrobce elektromobilů Tesla nabídl 420 dolarů, což je výrazně více, než činila jejich cena do té doby. Musk také napsal, že financování transakce už má zajištěno.

Výroky vedly k výraznému růstu ceny akcií podniku a burza podle svých pravidel obchodování s akciemi Tesly toho dne přerušila, než podnik situaci vyjasní.

Spekulanti, kteří sázejí na pokles ceny akcií, nyní Muska obviňují, že zveřejnil zavádějící informace. Podle jednoho z žalujících šlo o "jaderný útok" s cílem "naprosto rozdrtit" tuto skupinu akcionářů. Podle jiného žalujícího Muskovo jednání uměle nafouklo cenu akcií, čímž byly porušeny federální zákony o cenných papírech. 

Jde o další kontroverzi, kterou Musk v poslední době vyvolal. Teprve minulý měsíc se musel omluvit britskému potápěči, který se podílel na záchraně členů fotbalového týmu uvězněných v jeskyni na severu Thajska. Nazval ho pedofilem.

Témata:  Elon Musk Tesla Motors ekonomika

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy