Jacinda Ardernová

Koronavirus SARS-CoV-2

Pandemie a do toho masové demonstrace proti rasismu. Virolog se zhrozil

Svět

Solidaritu s americkými demonstracemi proti policejní brutalitě a rasismu dnes přišly v Sydney vyjádřit tisíce lidí, a to i přes zákaz shromažďování zavedený kvůli epidemii covidu-19. Demonstranti tak navázali na hromadné protesty, jež se v pondělí konaly po celém světě.

Teroristický útok v Christchurch

Teroristický útok na Novém Zélandu: Při střelbě ve dvou mešitách zahynuly desítky lidí!

Svět

Při střelbě ve dvou mešitách v novozélandském městě Christchurch dnes zemřelo 49 lidí. Dalších 48 postřelených ošetřují v nemocnici. Premiérka Nového Zélandu Jacinda Ardernová uvedla, že jde o jeden z nejtemnějších dnů její země. Místní policie v souvislosti s útoky zadržela tři muže a jednu ženu, jeden ze zadržených je Australan. Podle policistů šlo zřejmě o dobře organizovanou akci a zadržení měli v autech připravené výbušniny. Policie motiv činu zjišťuje a vyzvala všechny mešity v zemi, aby zavřely. Úřady zvýšily stupeň bezpečnostní hrozby v zemi z "nízkého" na "vysoký".

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy