Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na dálnici se zřítil bagr. Rozdrtil sanitku, která jela za ním

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Praha - Na dálnici D5 spadl z podvalníku bagr. Při pádu zasáhl sanitku, která jela za ním a takřka celou ji rozdrtil. Řidiče sanitky záchranáři na místě resuscitovali - má velmi těžká zranění.

Tragická nehoda se stala na 5. kilometru dálnice D5 ve směru na Prahu. Řidič, který převážel bagr na podvalníku, asi špatně přečetl výšku mostu a když pod něj vjel, bagr o most shodil. Náraz musel být velmi silný, protože na místě nehody jsou vidět i velké betonové kusy odlomené z mostu.

Přímo za podvalníkem jela sanitka, na kterou se těžký bagr zřítil a děsivým způsobem ji rozdrtil. Přestože je sanitka skoro na placku, dokázali z jejích trosek hasiči a záchranáři vytáhnout těžce zraněného řidiče.

"Řidič sanitky má vážné poranění hlavy. Pozemní cestou jsme ho převezli do nemocnice v Motole. Ani nebyl napojený na plicní ventilaci, protože sám dýchal," uvedla mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová.

Do sanitky při kolizi narazil navíc ještě další osobní vůz, který jel za ní. "V tomto voze se ale nikdo nezranil," dodal středočeský policejní mluvčí Jakub Vinčálek.

Témata:  dopravní nehody nehody aut

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy