Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nevýznamný počet teroristů? Když někdo zabije novináře, taky se nic nestane, naštval se komentátor

Miroslav Macek
Miroslav Macek
Foto: Česká televize

Praha - Komentátor a spoluzakladatel ODS Miroslav Macek se ve svých glosách věnuje aktuální situaci u nás i ve světě. Tentokrát jsou na pořadu dne útoky v západních zemích.

"Každodenně se objevují bezzubé návrhy řešení muslimského teroru v západní Evropě. Nikdo bohužel nebere v potaz prazákladní příčinu dnešní situace, tedy ryze politické rozhodnutí umožnit existenci dvou mentálně a kulturně neslučitelných „kmenů" na jednom území. Proto se také nepojmenuje a neprovede jediné funkční řešení, kterým je odsunutí přišedšího "kmene" zpět do míst, odkud přišel," tvrdí Macek na svím webu.

Bylo by to podle něj velmi bolestivé a nebylo by to beze ztrát. "Pokud se tak ovšem neučiní, bude výsledek v toku času ještě bolestivější a s podstatně vyššími ztrátami," dodal.

Cituje taé novináře Jaroslava Šonku z Německa: Pokud na milion uprchlíků máme tři útočníky, tak je to nevýznamné číslo. "To je pravda. Pokud někdo zabije Jaroslava Šonku, tak je to na počet novinářů též nevýznamné číslo," podotýká Macek.

A jaký je podle něj správný náhled na věc? "Mně je úplně jedno, proč mi kuna pozabíjela slepice, mne zajímá, které hovado jí otevřelo kurník," píše na webu Viditelný Macek.

"Variací lidské blbosti je nevyčerpatelný počet. Viz zdůvodnění, proč brněnská městská část zakáže jakékoliv protestní akce před brněnskou mešitou: „V parku je tráva. Když naprší, může se tam třeba někomu svézt noha a zraní se. Z bezpečnostních důvodů nemusíme akce povolit," zdůvodnil rozhodnutí radnice tajemník Brna-střed Petr Štika," glosuje komentátor.

Témata:  Miroslav Macek

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:58

Sestra vůdce KLDR prohlásila, že země bude dál budovat ohromující a nejsilnější vojenské síly

Severní Korea hodlá pokračovat v budování "ohromující a nejsilnější vojenské síly" na ochranu své suverenity a míru v regionu, prohlásila Kim Jo-džong, která je vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una, jak informoval ve středu server The Korea Times s odkazem na tamní tiskovou agenturu KCNA.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy