Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Demokratický blok? Chová se ještě pitoměji, než jsem čekal, říká známý komentátor

Miroslav Macek
Miroslav Macek
Foto: Česká televize

Praha - Komentátor a někdejší místopředseda ODS Miroslav Macek teď své spolustraníky varuje před problémy, které jim může přinést zapojení do takzvaného Demokratického bloku. Nešetří ani prezidenta Miloše Zemana.

„Prezident Zeman žádá ruskou omluvu za slova jedné soukromé osoby o okupaci v srpnu 68 ve stejný den, kdy je předsedou mandátního a imunitního výboru zvolen komunista Grospič, nemluvě o Zemanově setrvalém nadržování agentovi komunistické StB…“ poukazuje Macek na širší souvislosti. Někdejší politik ODS a komentátor se také zaměřil na dění ve Sněmovně. „Co myslíte, dají voliči Pirátů a Okamury nějak najevo, že se jim paktování s bolševiky nelíbí nebo se budou chlácholit tím, že takto prosadí svůj program? (Pochopitelně prosadí jen to, co se bude hodit Babišovi, jinak nic),“ myslí si Macek.

Slova chvály nemá ani pro Demokratický blok, co kterého patří ODS, TOP 09, STAN a KDU-ČSL. „Demokratický blok si vyzvedl hlasovací lístky k volbě předsedy, ale neodevzdal je, poslanci v něm sdružení se tedy zdrželi hlasování. Už někdo z nich vysvětlil proč?“ zajímalo by ho.

Komentátor se netají tím, že to považuje za hloupost. „Ten nesmyslný blok se začíná chovat ještě pitoměji, než se dalo čekat. Copak tam nikdo nemá koule už ani na to být proti a patřičně to zdůvodnit? Obávám se, že Kalousek a spol. bude mít na členy a příznivce ODS stejný vliv jako kyselina,“ varuje Macek své kolegy.

Témata:  Miroslav Macek Miloš Zeman ODS

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy