Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vězení za hanobení prezidenta? Macek se pořádně rozjel

Miroslav Macek
Miroslav Macek
Foto: Česká televize

Praha - Spoluzakladatel ODS Miroslav Macek se postavil proti nápadu na vězení pro toho, kdo bude hanobit prezidenta. Na mušku si vzal i některé ministry ČSSD.

"Až roční vězení bude hrozit tomu, kdo bude veřejně hanobit prezidenta republiky. Návrh podalo šest desítek poslanců v čele se zástupci sociální demokracie, hnutí ANO, komunistů a zástupců Úsvitu. Předkladatelé novely chtějí doplnit také přestupkový zákon. Postih by hrozil lidem, kteří by znevážili postavení prezidenta při výkonu pravomoci. Teď ještě navrhnout Gustáva Husáka in memoriam za prezidenta..." komentuje Macek.

"Na aktualne.cz se objevil idylický článek s titulkem „Strach z uprchlíků vesnice překonala, nálada v Bavorsku se mění." Idylka ovšem rychle pomine, když si přečtete odstavec pod textem: Tento text byl vytvořen s podporou Strategie AV21, výzkumný program Efektivní veřejné politiky a současná společnost – Mobility. Vznikl s podporou na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace RVO: 68378076," píše na svém webu.

"Analýza ukazuje, že prakticky veškerý růst ekonomiky od roku 1995 je dán expanzí zahraničního sektoru. Objem ekonomiky v domácím vlastnictví nezaznamenal prakticky žádný reálný růst, zatímco objem aktivit v zahraničním vlastnictví ve stejném období vzrostl sedmkrát. Česká ekonomika tak nedokázala plně využít potenciálu přímých zahraničních investic. Česká republika současně čelí trvalému poklesu přílivu zahraničních investic, na kterých je do značné míry závislá. To představuje nebezpečí s ohledem na budoucí hospodářský růst a konvergenci k vyspělým zemím západní Evropy. „Výsledky analýzy považuji za alarmující, naše země čelí neúměrně velkému odlivu výnosů české ekonomiky do zahraničí a je nutné zahájit debatu o možných opatřeních a řešeních tohoto stavu. Diskusi budu chtít v nejbližší době odstartovat a za pomoci odborné veřejnosti hledat vhodné řešení, které by mohlo věc změnit," uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka. Dodávám: Zdá se, že ten Sobotka opravdu zrovna vylezl z nějakého létajícího talíře! Ale samozřejmě hned jak si toho všiml, začne diskutovat a diskutovat a diskutovat...." glosuje komentátor.

"Ministra Jiřího Dienstbiera se jeho stranický šéf a premiér Bohuslav Sobotka rozhodl odvolat z vlády, protože jeho politika v oblasti lidských práv byla nesrozumitelná většině voličů sociální demokracie. Tolik zpráva. Nechápu, že někomu mohla být jeho politika nesrozumitelná, vždyť ty jeho nápady svojí transparentní hloupostí přímo bučely," píše na webu Viditelný Macek komentátor.

"Škoda nevznikne daňovým poplatníkům, to v pohodě prostě uhradíme z nákladů ministerstva", prohlásil ministr dopravy Ťok na margo pokuty od Úřadu pro hospodářskou soutěž... "V podstatě má pravdu, neboť peníze uloupené daňovým poplatníkům se jen přesunují z jedné státní kapsy do druhé...ovšem zapomněl sdělit, kolik se jich tou cestou „poztrácí"..." dodal Macek.

Témata:  Miroslav Macek Sociální demokracie (SOCDEM)

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy