Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud s Nečesaným odročen. Lukáš je v nemocnici

Soud, ilustrační fotografie
Soud, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Vrchní soud v Praze dnes odročil naplánované odvolací jednání s Lukášem Nečesaným, obžalovaný je nemocný. Lékařskou zprávu mu vystavila liberecká krajská nemocnice, v níž je ředitelem Luděk Nečesaný, mladíkův otec.

Nečesaný (24) čelí obžalobě z pokusu o vraždu kadeřnice v Hořicích na Jičínsku, královéhradecký soud ho nepravomocně potrestal 13 lety vězení.

"Včera (v úterý) odpoledne nám přišla žádost obhájce o odročení s tím, že obžalovaný je nemocen a trvá na osobní účasti," konstatoval před zaplněnou jednací síní předseda odvolacího senátu Jiří Lněnička. Doplnil, že k žádosti byla přiložena lékařská zpráva Krajské nemocnice Liberec, podle níž Nečesaný trpí akutní bronchitidou, tedy zánětem průdušek.

Nečesaný k soudu dorazil s krkem ovázaným šátkem. "Jsem tři dni v horečkách (...) Asi nebudu schopen reagovat úplně kompetentně," sdělil senátu. Podotkl, že nejde o žádné obstrukce a že je to za 3,5 roku trestního řízení poprvé, kdy mu nemoc brání účastnit se jednání. Že by šlo o obstrukce, odmítl i Nečesaného advokát Oldřich Chudoba.

"Je zbytečné situaci hrotit a držet tu obžalovaného násilím," konstatoval po krátké poradě senátu Lněnička a odročil zasedání na 31. srpna.

Útok v hořickém kadeřnictví se odehrál v únoru 2013 těsně před koncem pracovní doby. Pachatel kadeřnici nejméně šestkrát udeřil do hlavy polenem a z peněženky jí ukradl 10.000 korun. Vážně poraněnou ženu našel později její syn, život jí zachránili lékaři.

Nečesaný, který v době útoku studoval poslední ročník střední školy, přiznává, že v kadeřnictví byl. Prý se chtěl nechat ostříhat před schůzkou s přítelkyní, kadeřnice ale už zavírala, a proto odešel. Tvrdí, že ženu musel někdo napadnout až po jeho odchodu.

Témata:  Lukáš Nečesaný soudy

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:55

Francie omezí kvůli olympiádě lety, povolá vzdušné taxíky

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy