Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

6 tipů, jak v létě zpříjemnit život vašim mazlíčkům

Chrt, ilustrační fotografie
Chrt, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Letní vedra můžou být pro vaše mazlíčky velmi nebezpečné. Server Live Science si proto připravil celou řadu kroků, kterými můžete vašemu zvířeti ulehčit, jakmile se začnou teploty šplhat hodně vysoko.

Nenechávejte zvířata bez dozoru v zaparkovaném autě. Pokud je venku teplota 29 stupňů Celsia, teplota v autě se za 30 minut zvedne na 49 stupňů, zjistila Humane Society.

Snažte se vzít mazlíčky dovnitř, pokud je to možné. Nenechávejte je v garážích a kůlnách, přes den se můžou proměnit ve skleník.

Pokud potřebujete opustit zvíře, ujistěte se, že mají dostatek vody a spoustu stinných míst, kde můžou odpočívat.

Pozor na procházky se psem při horkém dnu. Nejlepší je chodit ráno nebo večer a pokud možno, tak po trávě. Rozpálený asfalt může spálit jejich tlapky.

Některá plemena snáší horko mnohem hůře. Například u mopsů a buldoků může mnohem rychleji dojít k přehřátí těla. Psi s bílou srstí jsou pod ostrým Sluncem vystaveni zvýšenému riziku vzniku rakoviny kůže.

Dávejte mazlíčkům kostky ledu do vody a snažte se ji udržet mimo dosah slunečních paprsků. Namočit rohožku do vody může také pomoci zchladit vaše zvíře.

Témata:  léto psi zvířata

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 10:02

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě UNRWA

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Ta přišla v pondělí s informacemi, že Tel Aviv nikdy nevyjádřil obavy ze zaměstnanců UNRWA, jejichž seznam dostává každoročně od roku 2011.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy