Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Karlovarsku byla napadena cyklistka. Muž z Německa ji chtěl znásilnit

Žena, ilustrační fotografie
Žena, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Karlovy Vary - Nebezpečného zvrhlíka, patrně z Německa, hledají karlovarští kriminalisté. Pokusil se znásilnit cyklistku. Žena se mu ale ubránila, dobře si zapamatovala jeho podobu i část registrační značky auta, ve kterém ujel. Policie prosí veřejnost o spolupráci.

Karlovarští kriminalisté pátrají po zatím neznámém násilníkovi, který se v pátek odpoledne pokusil znásilnit ženu u obce Hřebečná na Karlovarsku. Žena se muži aktivně bránila a kousla ho do prstu. Odpor jí zřejmě pomohl, protože na znásilnění nedošlo. Oběť pokusu o znásilnění si ale dobře všimla, že muž mluvil plynně německy. A odpovídala by tomu ií registrační značka auta, které si žena částečně všimla.

Muž ji přepadl na silnici ve směru od Rýžovny do obce Hřebečná na Karlovarsku. Přijel k ní autem zrovna když stála vedle svého kola na okraji polní cesty. "Muž vystoupil z auta, chytil ženu za ruce a snažil se ji odtáhnout směrem k lesu. Aby nemohla křičet o pomoc, zakrýval jí ústa dlaní," popsala policejní mluvčí Zuzana Týřovská.

Žena toho využila a násilníka kousla do prstu. Ten ji povalil na zem a snažil se ji osahávat. "Vzhledem k tomu, že se domnívala, že jde o německy mluvícího muže, začala na něj němčině křičet, aby jí nechal být. Poté ženu pustil a německy jí řekl, aby nikomu nic o tom, co se stalo, neříkala. Z místa utekl zpět ke svému vozidlu a odjel pravděpodobně ve směru na osadu Rýžovna," uvedla mluvčí.

Žena si útočníka dobře zapamatovala a později ho popsala - policisté sestavili i jeho přibližnou podobu. Jde o bělocha, který mluvil plynule německy, zhruba ve věku 25 až 30 let. Byl vysoký přibližně 175 cm a měl robustní postavu. Na hlavě měl muž pravděpodobně obarvené blond vlasy žluté barvy, střižené na ježka, sčesané dozadu a po stranách vyholené.

V levém uchu měl muž náušnici ve tvaru klacku o délce cca 5 – 10 cm tmavě hnědé barvy. Na sobě měl triko s krátkým rukávem výrazné světle zelené barvy s červeno oranžovým nápisem přes celá prsa. Po útoku měl na triku roztržený rukáv.

Žena si vybavuje, že přijel tmavě modrým autem, zřejmě značky Peugeot. Všimla si i počátečních písmen na registrační značce - "ANA". To by rovněž napovídalo, že muž pochází z Německa. Počáteční písmena AN totiž mají auta ze sousedního Bavorska, konkrétně zemského okresu Ansbach.

"Kriminalisté žádají všechny svědky, kteří byli v danou dobu poblíž místa, kde došlo k incidentu a viděli hledaného muže nebo jeho vozidlo, aby ihned volali na linku 158 nebo se obrátili na nejbližší policejní služebnu a pomohli tak kriminalistům k dopadení pachatele," dodala mluvčí.

Témata:  krimi znásilnění cizinci ženy

Aktuálně se děje

9. května 2024 9:59

Vyjádření Bidena o zastavení dodávek zbraní považuje Izrael za zklamání

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy