Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hygiena zavřela tábor "pro koňaře". Prý v něm trpěly hlady desítky dětí

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Litoměřice - Hygienici nařídili okamžité ukončení dětského tábora v Třebušíně na Litoměřicku. Už včera jsme informovali o velmi špatných podmínkách, ve kterých tam přibližně dvě desítky dětí ubytoval majitel areálu. Rodiče za týdenní tábor zaplatili bez mála pět tisíc korun, děti přitom spaly v desítky let starých děravých stanech a neměly ani dostatek jídla.

Dvě desítky dětí spaly namačkané v titěrné chatce nebo na blátě v děravém stanu. K zábavě měli děravou trampolínu s mnoha chybějícími výztužemi - děti na takový vrak nikdo neměl pouštět. "Já jsem se propadla. Támhle jsem spadla hlavou přímo do toho kovovýho," popsala nám jedna z dívek.

Hygieniky na tábor přivolala policie, která tam jela zkontrolovat podivné poměry. Táboroví vedoucí tam měli před dětmi popíjet alkohol. Po kontrole hygienici nařídili okamžité ukončení tábora.

"Provozování tohoto tábora nebylo hygienické službě ohlášeno. Ty podmínky nebyly dobré. Provoz zařízení byl ukončen," stroze oznámil ředitel krajské hygienické stanice Josef Trmal.

Organizátor tábora bude muset rodičům vrátit veškeré náklady a za provozování nepovoleného tábora mu hrozí pokuta v řádech až desítek tisíc korun.

Témata:  tábory hygienici děti

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy