Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Přerovsku se čelně srazily dvě auta. Na místě zemřeli tři lidé, další jsou zranění

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Přerov - Na Přerovsku se v neděli večer čelně srazila dvě osobní auta. Tři lidé na místě zemřeli, další tři skončili ve vážném stavu v nemocnici. Co přesně se na místě stalo, zjišťují policisté.

Nehoda se stala na rovném přehledném úseku za Horní Moštěnicí směrem k nájezdu na dálnici D1. Jeden z řidičů podle všeho ve velké rychlosti napálil do protijedoucího vozu a náraz byl opravdu silný.

Auta se podle policie střetla na silnici I. třídy číslo 55 mezi Přerovem a Hulínem. "Vůz jedoucí ve směru od Hulína na Přerov ze zatím nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozem," řekla dnes ČTK policejní mluvčí Marie Šafářová. Tah byl kvůli vyšetřování nehody uzavřen, policie dopravu odklání po objízdných trasách. Podle informací na dopravním serveru policie by měla být silnice 55 uzavřena do 23:00. "Okolnosti nehody, příčina a míra zavinění jsou předmětem dalšího šetření," doplnila Šafářová.

Podle informací TV Nova na místě zemřeli tři lidé. Jestli šlo jenom o dospělé osoby, nebo bylo na některém ze sedadel smrti i dítě, není jasné. Někteří další účastníci nehody jsou ještě v péči záchranářů.

"Další tři zraněné osoby, z toho dvě středně a jedno velmi vážné zranění, po nezbytné přednemocniční neodkladné péči, zajištění, aplikaci příslušných léčiv a imobilizaci přepravili zdravotníci k navazující nemocniční péči na oddělení urgentního přijmu," uvedl mluvčí záchranářů Zdeněk Hošák.

Témata:  nehody aut

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 0:35

Španělsko dodá Ukrajině rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy