Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Víkend na silnicích byl nejhorší za poslední 3 roky, zemřelo 13 lidí

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Praha - Poslední červencový víkend byl na silnicích nejtragičtějším od roku 2013. Podle policejních statistik na nich zemřelo 13 lidí, to je o dva méně než o nejtragičtějším víkendu před třemi lety.

Dosud nejhorší víkendová bilance v uplynulých pěti letech je ale z roku 2011, kdy od 26. do 28. srpna při nehodách zemřelo 17 lidí. Vyplynulo to z informací, které dnes ČTK poskytla policie a Besip.

Loni a předloni při nejtragičtějších víkendech zemřelo po 12 lidech. V roce 2012 policisté zaznamenali při netragičtějším víkendu 16 obětí dopravních nehod.

Letos dosud nejvíce lidí zahynulo při nehodách o prvním prázdninovém víkendu včetně pátku, a to deset. Po devíti obětech si vyžádaly havárie z víkendů od 29. dubna do 1. května a od 17. do 19. června.

Nejtragičtějším dnem letošního roku se stala s nejméně sedmi mrtvými uplynulá neděle. Celkově v červenci ale zahynulo při haváriích nejméně lidí za posledních pět let, policisté zatím registrují 63 mrtvých. Počet obětí tak dosáhl dosavadního mnohaletého minima z roku 2011, kdy jich bylo nejméně od roku 1970.

Témata:  dopravní nehody nehodovost

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy