reklama

Pašek nebyl podle rozhlasu z ničeho obviněn, ale majetek mu zatím vrácen nebyl. Podnikatel se dožadoval omluvy a odškodného ve výši 50 tisíc korun.

Obvodní soud pro Prahu 2 dnes Paškovu žalobu na stát zamítl. „Soud ještě doplnil, že můj klient není účastníkem žádného řízení, ve kterém by mohl uplatnit svoje nároky, a že má z tohoto důvodu omezené mantinely, žádat nápravu právní cestou," uvedl Paškův právník Prokop Beneš.

Soud také podle rozhlasu konstatoval, že se Pašek nemůže proti zabavení majetku bránit, protože není stíhaný. Tento fakt soudce Pavel Vlach během jednání označil opakovaně za právní vakuum.

Majetek policisté zabavili před dvěma lety při razii v rámci vyšetřování kauz kolem Jany Nečasové, dříve Nagyové. Prvotním impulsem pro zásah bylo podezření na činnost organizované zločinné skupiny. V ní podle policejních materiálů působil i lobbista Roman Janoušek, který je podle médií Paškovým obchodním partnerem.

Pašek se po razii k zabavenému majetku přihlásil a několikrát neúspěšně žádal o vrácení majetku. Paškův advokát Radiožurnálu řekl, že jeho klient přitom doložil, že peníze vydělal legálně v podnikání a poctivě zdanil.

Paškův advokát odmítl komentovat, jestli podá odvolání.