Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Potápěči našli v pondělí mrtvou dívku (27), tělo chlapce (12) našli dnes

Potápěč na Slapech
Potápěč na Slapech
Foto: HZS Praha

Brno - Hned dvěma tragédiemi skončily v pondělí na Jižní Moravě výlety k vodě. U Dolních Kounicích hledali hasiči dvě hodiny sedmadvacetiletou ženu, která zmizela pod vodní hladinou. Potápěči ji našli mrtvou. Po dvanáctiletém chlapci z Břeclavi, který zmizel u místního jezu, pátrají neúspěšně od pondělního večera.

V pondělí odpoledne zmizela v Dolních Kounicích pod hladinou řeky Jihlavy sedmadvacetiletá žena. "Hasiči vyrazili na místo se třemi čluny, vzlétl vrtulník s leteckými záchranáři. Operační středisko aktivovalo také vodní záchrannou službu. I přes intenzivní prohledávání vodního toku nalezli dívku až přivolaní policejní potápěči. Žena strávila pod hladinou dvě hodiny a již jí nebylo pomoci," řekl mluvčí jihomoravských hasičů David Jirouš.

"Lékař na břehu musel konstatovat smrt. Policisté zjišťují další okolnosti případu," dodal mluvčí jihomoravských policistů Bohumil Malášek.

Další pátrání, které bude mít zřejmě tragický konec, probíhá od pondělního večera také v Břeclavi. "Od večerních hodin pátrají hasiči společně s vodní záchrannou službou a Policií ČR po mladém chlapci, který nevyplaval ze splavu v Břeclavi," dodal mluvčí hasičů David Jirouš.

Záchranáři dnes před 11:00 v Dyji v Břeclavi nalezli tělo utonulého 12letého chlapce, po kterém pátrali od pondělního večera. Na rakouské straně se našlo i tělo hledaného 34letého muže, řekla ČTK policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Tělo chlapce se nalezlo pod splavem, kde se neštěstí stalo. Policie zpřesnila informace, jak se událost stala. Podle Haraštové se skupina dětí koupala v místě, kde je to zakázané a chlapce pod splav strhl proud. Policie bude událost dál vyšetřovat.

Kvůli pátrání odklonili vodohospodáři tok řeky Dyje do odlehčovacího ramena v městské části Poštorná. V řečišti, kde chlapec zmizel pod hladinou, klesne vodní hladina. Městská policie ale varovala občany, že naopak odlehčovacím ramenem poteče silnější proud, než je obvyklé a voda se může vylévat z koryta.

Témata:  utonutí potápění

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy