Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Marocký král se objevil na hradě, pozval ho Zeman

Miloš Zeman
Miloš Zeman
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Prezident Miloš Zeman se dnes na Pražském hradě setkal s marockým králem Muhammadem VI.

Marocký vládce je v Česku na soukromé návštěvě a i setkání se Zemanem bylo podle hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka soukromé povahy.

Pražský hrad proto nechtěl zveřejňovat témata schůzky. Podle Ovčáčka by ale mezi nimi mohly být pravděpodobně otázky týkající se migrace a terorismu. Prezidentův mluvčí připomněl, že Zeman se v minulosti setkal s marockým ministrem zahraničních věcí. Od něj se měl dozvědět, že Muslimské bratrstvo se snaží ovládnout nejen muslimské země, ale celý svět.

Prezident Zeman dnes svému marockému hostovi připravil překvapení v podobě prohlídky automobilových veteránů československé výroby přímo na nádvoří Pražského hradu, uvedl později Ovčáček na twitteru. Vedle obou státníků se schůzky zúčastnil i vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš (ANO).

Témata:  Miloš Zeman

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy