Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sexuolog Uzel si servítky nebere. Všem odpůrcům Zemana posílá ostrý vzkaz

Radim Uzel
Radim Uzel
Foto: Korzo

Praha – Neustále se mluví o tom, že je česká společnost rozdělena. Podle sexuologa Radima Uzla je to zásluha odpůrců prezidenta Miloše Zemana. Právě jim proro poslal velmi peprný vzkaz.

Uzel sepsal komentář pro server Neviditelný pes. V něm nejprve vzpomíná na to, jak před několika lety navštívil Chile. Poukazuje na to, že i jihoamerická země má s rozdělením svou zkušenost – díky postavě někdejšího prezidenta generála Augusta Pinocheta. A toto dělení půl na půl je podle něj vidět dodnes.

„Toto padesátiprocentní rozdělení chilského národa mi krutě vyvstalo na mysli při dnešních vášnivých diskusích pražské kavárny a jejích oponentů, při náruživých bojích komentátorů, kteří blázny s červenými trenýrkami nad Pražským hradem pasují do role bojovníků za Pravdu a Lásku, při sledování žabomyších sporů, kteří slovo 'kunda' v ústech prezidenta považují za sprosťárnu, zatímco v ústech šlechtice - knížete - toto slovo zní roztomile komicky. S hrůzou zjišťuji, že následujeme rozdělení chilské společnosti s pozoruhodnou nápadností," píše sexuolog.

Uzel se podle svých slov domnívá, že slušnost a neslušnost není možno hodnotit pouze verbálními projevy. „Novináři a publicisté ať se jdou vycpat s vytečkováváním a vypípáváním. Jejich počínání často připomíná středověké cenzory, kteří nesměli připustit ani slovo 'čert', muselo se říkat 'rohatý' nebo 'čerchmant'. Moje babička už i slovo 'stehno' považovala za nemravnost. Dnes už i malé dítě přece ví, že 'ho.no' je hovno. Používat tato slova ve slušné společnosti je neslušné, ale v politickém komentáři (a někdy i v projevu státníka) to prostě sedne 'jako prdel na nočník'," rázně komentuje dnešní praktiky sexuolog.

Neslušnost se podle něj neprojevuje užíváním slov, ale spíše nemravnými skutky. „Třeba zprivatizováním Becherovky za pár korun a jejím následným prodejem s mnohonásobným ziskem. Nebo zprivatizováním bytového fondu zaměstnanců OKD. Hodilo to panu Bakalovi přes 100 miliard Kč. Pokud vím, tak prezident Zeman nic nezprivatizoval a nevytuneloval, naopak přispívá na Klokánky a na národní dluh. Tak ať už s těmi komentáři o neslušnosti prezidenta odkráčí kritici do pr.ele," vzkazuje všem Uzel.

Témata:  Radim Uzel Miloš Zeman

Aktuálně se děje

2. května 2024 10:02

Hamás odmítl další nabídku Izraele na příměří

Islamistické hnutí Hamás odmítá současný návrh dohody o příměří a propuštění rukojmí v pásmu Gazy, chce však pokračovat v jednáních. S odvoláním na izraelská média o tom informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy