Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nový přírůstek v pražské zoo: Žirafí samička

Žirafa Rothschildova
Žirafa Rothschildova
Foto: MiZ, EuroZprávy.cz

Praha - V pražské zoo se v noci na dnešek narodila žirafí samička. Měří asi 180 centimetrů.

Porodila ji bezmála jednadvacetiletá žirafa Rothschildova Eliška, pro kterou je to osmé mládě. Otcem je samec Johan. ČTK o novém přírůstku informovala mluvčí zoologické zahrady Jana Myslivečková.

Porod byl bezproblémový a trval pouze necelou hodinu a půl. "Eliška ho díky svým předchozím zkušenostem zvládla výborně a poté mládě pečlivě očistila. Malá samička, která měří přibližně sto osmdesát centimetrů, začala brzy sát mateřské mléko. Dopoledne jsme udělali preventivní prohlídku, mládě zkontrolovali a ošetřili mu konec pupeční šňůry," uvedla v tiskové zprávě chovatelka Jindra Kotrbáčková.

Jednadvacáté narozeniny Eliška oslaví v říjnu. "Přes svůj vyšší věk je ve velmi dobré kondici a jako zkušená a pohodová matka se o mládě vzorně stará. V historii chovu žiraf Rothschildových v Zoo Praha je to již osmdesáté druhé narozené mládě," řekl ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek. Pokud nenastanou komplikace, mládě uvidí návštěvníci ve výběhu přibližně za dva týdny.

Témata:  Zoo Praha žirafy

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 10:28

V noci Rusové provedli útoky na energetickou infrastrukturu ve třech oblastech Ukrajiny

V noci na dnešek Rusové provedli útoky na energetickou infrastrukturu ve třech oblastech Ukrajiny, což způsobilo poškození zařízení a zranění alespoň jednoho pracovníka. Oznámil to podle ukrajinských médií ministr energetiky Herman Haluščenko. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy