Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie dala dohromady kauzy podnikatele Čadka a České pošty

Česká pošta, ilustrační fotografie
Česká pošta, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Policisté se nově zabývají oběma kauzami kolem podnikatele Lukáše Čadka a České pošty v jednom vyšetřování.

Již v loňském roce byl obviněn z korupce, od letošního června čelí obvinění také kvůli tomu, že se pokusil o podvod. Hrozí mu až deset let vězení. Vyplývá to z informací, které ČTK poskytl dozorující státní zástupce Zdeněk Matula.

Čadek byl nejprve obviněn z korupce, když tvrdil, že po něm sociální demokrat Kamil Choc chtěl třímilionový úplatek za urovnání sporu s poštou. Milion měl prý jít straně a dva miliony ministrovi vnitra Milanu Chovancovi (ČSSD). Vyšetřování ale neprokázalo, že by Chovanec v případu figuroval. Policisté nakonec obvinili Choce a také Čadka.

Nedávno byl obviněn také kvůli podvodu. Čadek totiž podal na Českou poštu trestní oznámení a kvůli obchodnímu sporu po ní požadoval 27 milionů korun. Podle detektivů si ale důkazy o nároku na peníze vymyslel a falšoval i klíčové e-maily, napsal nedávno server Aktuálně.cz.

Čadek to odmítá. Kauzu rozplétal protimafiánský útvar, který od pondělka patří s protikorupční policií pod novou Národní centrálu proti organizovanému zločinu.

Témata:  Česká pošta Lukáš Čadek státní zástupci

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:08

Policie v Plzni evakuovala dům kvůli nálezu munice. Zajistí ji pyrotechnik

Policie zasahuje v neděli večer u nálezu nebezpečné munice v Plzni. Do domu byl přivolán pyrotechnik, proběhla evakuace. Kromě strážců zákona pomáhají u zásahu také hasiči. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy