Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tohle Macek přehnal? Kromě brexitu a uprchlíků si neodpustil velmi nevhodný vtip

Miroslav Macek
Miroslav Macek
Foto: Česká televize

Praha – Spoluzakladatel ODS a komentátor Miroslav Macek se ve své pravidelné glose zaměřil na dvě velká témata poslední doby – brexit a uprchlíky. A na závěr přidal jedno politicky nekorektní rýpnutí.

Macek na začátek své glosy zveřejněné na stránce Viditelný Macek poukázal na to, že někdejší britský ministr financí George Osborne, jedna z hlavních tváří kampaně pro setrvání Velké Británie v EU, před hlasováním sypal pečlivě „propočtené" výhrůžky.

Tvrdil například, že každého Brita odchod z Evropské unie bude stát 4300 liber ročně a že budou ohroženy důchody, investice do zdravotnictví, Kromě toho tvrdil, že bude potřeba kvůli výpadku veřejných příjmů z oslabené ekonomiky zvýšit daně.

„A to za halasného přikyvování Mezinárodního měnového fondu. Tentýž Osborne dnes, když se nic z toho nestalo: 'To, že bude Británie mimo Evropskou unii, jí dává šanci vybudovat silnější a pevnější hospodářské a obchodní vztahy s tradičními partnery, ale také svobodu najít si partnery nové.' Stejný Mezinárodní měnový fond teď přichází s prognózou, podle níž letos poroste britská ekonomika o 1,7 a příští rok o 1,3 procenta. Jsou to lepší vyhlídky, než jaké má fond pro Německo, Francii a Itálii," připomněl nejnovější čísla komentátor.

Několika slovy se také zastavil u nedávného útoku v Londýně, jehož pachatelem byl Nor somálského původu, který ubodal jednu ženu a dalších pět lidí zranil. „Poslední dobou se zdá, že za somálskými doktory se sem hrnou i jejich pacienti..." poznamenal ironicky.

Nakonec dodal, že „Češi jsou smějící se bestie" a přidal vtip, který po internetu v souvislosti s tímto útokem koluje. „Norský Somálec pobodal v Londýně Američanku, Australanku, Izraelce a Brita. A pak, že multikulturalismus selhal! A to v tom ještě určitě má prsty Putin!" dodal.

Témata:  Miroslav Macek Brexit uprchlíci

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy