Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Europoslanec běsnil na sociálních sítích. Už mě se*e, ať drží hubu

Jan Zahradil
Jan Zahradil
Foto: ODS

Praha – K událostem v Bruselu se na sociálních sítích vyjadřují nejen politici, ale také odborníci a široká veřejnost. Už od dopoledne zveřejňuje informace související s Bruselem a terorismem také think-tank Evropské hodnoty a jeho mluvčí Jakub Janda. Právě jeho slova však silně pobouřila europoslance ODS Jana Zahradila.

„Jako Evropa musíme porazit a z našich měst vyhnat islamismus - nenávistnou politickou ideologii, která tvoří podhoubí pro džihádismus," uvedl například na Twitteru Janda.

V dalším příspěvku také podotýkal, že evropským cílem by mělo být „prosadit hodnoty liberální demokracie mezi muslimskou populací a vědomě požadovat respekt k nim".

„Kdo hlásí, že je překvapen, tak nic netuší o evropské bezpečnostní situaci," napsal také mluvčí think-tanku. Kromě toho například poskytl rozhovor slovenskému Denniku N.

To ale doslova vytočilo europoslance Jana Zahradila. „Jakub Janda, co viděl Brusel tak akorát z rychlíku, se právě přiživuje na dění, rozdává na fb expertní rady a dává rozhovory, co dělat. Já bych měl pro něj dneska taky radu - aspoň do zítra držet hubu. Zejména dneska mě to mimořádně se*e," zuřil na svém profilu.

Janda však poukázal, že Evropské hodnoty mají dlouhodobý program, který se islamismu věnuje. „Proto se k tomu vyjadřujeme. Pokud Vás 'to sere', není to náš problém," opáčil mu Janda. „ Nemluvte prosím, když se baví dospělí. Ok?" usadil ho Zahradil.

„Větší míru arogance jsem nikde dlouho neviděl. Užijte si to," vzkázal mu Janda, který dodal, že reakce na Zahradilově profilu „připomínají profil mluvčího prezidenta republiky".

Témata:  Jan Zahradil Jakub Janda

Aktuálně se děje

20. května 2024 18:44

20. května 2024 13:17

Pavel tlačí na přijetí eura. Česko podle něj nemá na výběr

Prezident Petr Pavel na konferenci ReVize Česka zdůraznil klíčový argument pro přijetí eura – charakter české ekonomiky, která je výrazně exportní a většinu své produkce uplatňuje v eurozóně. Podle Pavla je ekonomická budoucnost a prosperita České republiky výrazně provázána s eurozónou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy