Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš opět pobuřuje. Zveřejnil fotku, která vyvolala lavinu

Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Ministr financí Andrej Babiš na svém facebookovém profilu často a rád zveřejňuje různé selfie fotky s lidmi, které potkal, ať už jde o politiky nebo běžné občany. Jedna taková fotka ale uživatele sociálních sítí pořádně pobouřila.

Babiš na svém profilu zveřejnil fotku z Korsiky, na které stojí s ženou z Korsiky. V popisku fotky se pustil do francouzského premiéra Francoise Hollandea. To by asi nebyl takový problém – kdyby o něm Babiš na tom stejném profilu před dvěma lety psal, jaká je to sympaťák.

„Fitko, Korsika. Paní je naštvaná. Zdražili ji kvůli terorismu dovču v Thajsku - možná přijede do Prahy. Nesnáší neintegrované a Hollanda nazývá... no to ani nebudu říkat," napsal k fotce s Korsičankou český ministr financí.

Lidé mu hned vzápětí připomněli, jak o Hollandeovi ještě nedávno psal. „Tak jsem vyhrál flašku šampusu. Vsadil jsem se se svým fitness trenérem, že udělám ve Francii selfie s francouzským prezidentem Hollandem. Ve skutečnosti je to sympaťák," připomněli mu jeho vlastní slova diskutující na sociálních sítích. A vše doplnili i koláží – pro osvěžení paměti.

Babiš však některé Čechy naštval hned dvakrát, mnohým se totiž nelíbilo, jak ve statusu dehonestoval uprchlíky. „Tleskám, pane Babiši. Takhle pěkně před volbami lovit voliče na nenávist vůči uprchlíkům. Vy vážně víte, na co Češi slyší. Máte vážně za ušima. Nechcete si jet dělat pořádky do Vaší rodné země? My se tu o sebe dokážeme dobře postarat i bez Vaší přehnané byrokracie, kterou chystáte," vzkázal mu uživatel jménem Michal Jurák.

„Jen upozorním, že jediný neintegrovaný migrant, jež odmítá se přizpůsobit našim zákonům a podmínkám, k dotacím jste vy," rýpnul si další diskutující.

„Andreji, ty vole... vždyť Vám ti uprchlíci brzo dojdou. Pokud proti nim bude každý takhle bojovat, tak se pak na všechny nemusí dostat... když každá strana bude mít svého uprchlíka a vzhledem k tomu že jich je zde 6, tak máte co dělat," přisadil si uživatel Radek Vašina.

Témata:  Andrej Babiš uprchlíci François Hollande

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 19:55

Právníci Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce

Soud v Moskvě rozhodl, že právníci zesnulého ruského opozičního politika Alexeje Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce. Oznámila to stanice Rádio Svobodná Evropa (RFE/RL).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy